Pohjois-Pohjanmaan korjausrakentamiskeskus eli PORA palvelee pienrakentajia Pohjois-Pohjanmaan alueella.

Sivuiltamme löydät tietoa siitä, mitä korjausrakentajan tulee huomioida hankkeessaan kulttuurihistoriasta teknisiin tietoihin. Vaikka tietopankin ohjeet ovat luotettavia ja riippumattomia, suosittelemme yhteydenottoa PORAan ennen käytännön toimiin ryhtymistä. Rakennusten ja omistajien tilanteet vaihtelevat ja neuvojen soveltamisessa kannattaa olla maltillinen.

Alla olevasta linkkivalikosta löytyvät aiheet käsittelevät yksityiskohtaisesti korjausrakentamisprojektia ja siihen liittyviä asioita. Ohjeet ovat pdf-tiedostoina. Tiedostot eivät ole saavutettavia.

Korjausavustukset

Rakennusten ja kulttuuriympäristökohteiden korjaamiseen voi hakea harkinnanvaraista korjausavustusta Museovirastolta (Hankeavustukset rakennusten ja kulttuuriympäristökohteiden entistämiseen) ja Pohjois-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskukselta (Avustukset rakennusperinnön hoitoon).

Pohjois-Pohjanmaan museo toimii Museoviraston entistämisavustuskohteissa alueensa avustusten valvojana. Lisätietoja rakennusten ja kulttuuriympäristökohteiden hoidon avustusten hakemisesta löytyy Museoviraston ja Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksen kotisivuilta. Vapaassa kansalaiskäytössä oleville seurantaloille harkinnanvaraista korjausavustusta voi hakea Suomen Kotiseutuliitolta.

Neuvontapalvelut

Korjausrakentamiskeskus PORA

Pohjois-Pohjanmaan korjausrakentamiskeskus eli PORA palvelee pienrakentajia hankkeen toiminta-alueella.

Lue lisää
8.3.2024 Artikkelit

Hirsikengitystyöpaja Pudasjärvellä

Alueellisen vastuumuseon korjausrakentamisen asiantuntijoiden työ on kestävän kehityksen mukaista toimintaa.

Lue lisää