Ovet avataan 2026

Valmis kokonaisuus avataan vierailijoille Oulun kulttuuripääkaupunkivuonna 2026. Hankkeen hinta-arvio on yli 36 miljoonaa euroa, ja se on yksi suurimmista kulttuuri-investoinneista Oulun kaupungin historiassa. Rakennuskokonaisuus on kooltaan 8200 neliömetriä, johon sisältyy mm. kahdeksan näyttelysalia, immersiivinen multimediatila, työpajatilat, ravintola, kauppa sekä työtilat noin 40 työntekijälle.

Rakennuskokonaisuuden suunnittelusta järjestettiin yleinen arkkitehtuurikilpailu syksyllä 2022, jonka voittajaksi nousi Arkkitehtitoimisto OPUS Oy:n ja Simon Mahringerin laatima vaihtoehto Loggia. Kohteen päätoteuttajana toimii KTC Group Oy.

Seuraa rakennushankkeen etenemistä Tilapalveluiden sivuilla.

Oulun museo- ja tiedekeskuksen rakennuksen ulkokuva

Kuva: Arkkitehtitoimisto OPUS Oy & Simon Mahringer

Uudenlaista toimintaa

Rakennuskokonaisuuteen tulee sijoittumaan vierailukohteista Tiedekeskus Tietomaa, Pohjois-Pohjanmaan museo sekä täysin uusia toimintoja. Myös tutut vierailukohteet kokevat ennen avautumista kokonaisvaltaisen uudistumisen.

Tilat mahdollistavat aivan uudentyyppisen yhteistyön ja uusien, ennen kokemattomien elämysmaailmojen luomisen. Toiminnassa painotetaan dynaamisuutta, yhteisöllisyyttä ja innovatiivisuutta.

Kävijätavoite on yli 200 000 vierailijaa vuodessa.

14.6.2024 Uutiset

Myllytullissa juhlitaan vuonna 2026 Tiiman avajaisia

Oulun museo- ja tiedekeskuksen uuden rakennuskokonaisuuden nimeksi tulee Tiima. Nimi viittaa tiimalasiin, joka symboloi matkaa ja seikkailua ajassa.

Lue lisää
3.6.2024 Uutiset

Rakennushankkeessa keskitytään parhaillaan näyttelytiloihin

Myllytullissa on menossa rakennushanke, joka varmistaa Oulun museo- ja tiedekeskuksen tilojen soveltuvuuden tulevaisuuden tarpeisiin.

Lue lisää
13.11.2023 Uutiset

Oulun museo- ja tiedekeskusrakennus avataan kesällä 2026

Rakennukseen sijoittuvat Tietomaa ja Pohjois-Pohjanmaan museo, sekä pääosa museo- ja tiedekeskuksen henkilöstöstä.

Lue lisää