Senioriklubin tapaamisiin kynnys on matala. Voit osallistua niihin tapahtumiin, jotka sinua kiinnostavat.

Oulun museo- ja tiedekeskuksen senioriklubin tapahtumia järjestetään pääsääntöisesti kerran kuukaudessa lukuun ottamatta kesätaukoa. Yleensä klubitapahtumat alkavat klo 13. Mukaan pääsee kohteen pääsylipun hinnalla (eläkeläislippu), Museokortilla tai Kaikukortilla. Osallistuminen tapahtumiin ei vaadi ennakkoilmoittautumista, ellei toisin ilmoiteta.

 

Tulevat tapahtumat:

ke 12.6. klo 13, Iltapäivä kivikaudella

Kierikki, Pahkalantie 447, Oulu (Yli-Ii)

Retkellä katsotaan Ajan askeleita -luontofilmi Kierikkikeskuksen auditoriossa, tutustutaan luontoa ja kivikautta esitteleviin näyttelyihin sekä vieraillaan oppaan johdolla kivikauden kylässä ja ansapolulla. Kylässä nautitaan myös pannukahvit, ja halukkailla on mahdollisuus kokeilla kiviesineiden valmistamista ja muinaisjousella ampumista.

Opastuskierroksen pituus on 1,5 km hyväkulkuista lankkupolkua pitkin. Kylään on myös mahdollista saapua suoraan autolla. Retken ohjattu osuus päättyy klo 16 mennessä. Keskus on avoinna klo 17 saakka.

Pääsymaksu: eläkeläinen 7 €, Museokortti tai Kaikukortti.

 

ke 7.8. klo 13, Talonpoikain terva

Turkansaari, Turkansaarentie 165

Talonpoikain terva -kierroksella tutustutaan tervan historiaan ja sen valmistusperinteeseen. Kierroksella perehdytään myös Oulujoen merkitykseen tervankuljetusreittinä. Osallistuminen kierrokselle Turkansaaren pääsymaksun hinnalla tai museokortilla. Paikka: Turkansaaren ulkomuseo.

Pääsymaksu: eläkeläinen 7 €, Museokortti tai Kaikukortti.

 

ke 4.9. klo 13, Veistosten kertomaa

Lähtö: Oulun taidemuseo, Kasarmintie 9

Oulussa on suuri määrä julkista taidetta, mutta erityisen paljon eri aikakausien veistoksia on kantakaupungissa ja keskustan tuntumassa. Tule mukaan kävelykierrokselle! Tutustumme teoksiin taidemuseolta, Pokkitörmän, torinrannan kautta Kanavarantaan. Kierros kestää noin tunnin. Lähtö taidemuseon aulasta.

Pääsymaksu: eläkeläinen 7 €, Museokortti tai Kaikukortti.

 

pe 25.10. Tietomaa Taidemuseolla

Oulun taidemuseo, Kasarmintie 9

Testaa, tutki, hoksaa! Tule kokeilemaan kuinka lujaa mäkiauto kulkee ja miten kauas vastapainokatapultti kantaa. Tietomaa tien päällä -ohjelmakokonaisuus nyt senioreille. Teemoina mekaniikka ja energia, joiden parissa pääsee pohtimaan ja kokeilemaan leikkimielisten tehtävien kautta. Mukaan tarvitaan ainoastaan ripaus innostusta ja kourallinen uteliaisuutta, me autamme ja tarjoamme elämyksellisen iltapäivän kokeilujen parissa!

Pääsymaksu: eläkeläinen 7 €, Museokortti tai Kaikukortti.

 

ke 6.11. klo 13 ”Herrain on joulu, talonpoikain kekri”

Oulun taidemuseo, Kasarmintie 9

Luennolla kuullaan kekrin perinteistä ja kuinka osa niistä muuntui osaksi joulu- ja uudenvuodenperinteitä. Luento järjestään Satula-tilassa, ei ennakkoilmoittautumista.

Pääsymaksu: eläkeläinen 7 €, Museokortti tai Kaikukortti.

 

ke 11.12. klo 11 Merimiehenkodin joulu -opastus

Merimiehenkotimuseo, Pikisaarentie 6

Merimiehen kodin joulu -opastuksella kuullaan joulunperinteistä kaupunkiympäristössä 1800-luvun lopulla ja 1900-luvun alussa.

Opastukselle mahtuu 20 henkilöä, ilmainen pääsy. Ennakkoilmoittautuminen 2.12.2024 mennessä: Emmi Haaraoja 044 7037167.