Tavallisesti 6.-luokkalaiset vierailevat Oulun taidemuseossa ja Tiedekeskus Tietomassa peräkkäin saman päivän aikana. Tietomaan remontin vuoksi vierailut lukukausina 2024-2026 toteutetaan poikkeuksellisesti. Lukukaudella 2023-2024 6.-luokkalaiset vierailevat Tietomaan Dinosauria-näyttelyssä Limingantullissa. Myöhempien lukukausien sisältö tiedotetaan myöhemmin.

Luokilla on mahdollisuus vierailla omatoimisesti Oulun taidemuseossa. Koululaisryhmien omatoimiset vierailut taidemuseolle ovat ilmaisia. Opastetun kierroksen hinta on 30 €. Kuljetukset varataan ja maksetaan itse.

Varaa omatoiminen tai opastettu vierailu taidemuseon infosta.

TOIMINTA

Käynnin aikana tutustutaan oppaan johdolla näyttelyn liikkuviin dinosaurushahmoihin, katsotaan Titanosaurus-tiededokumentti ja tehdään tehtäväpaketti. Näyttely vie katsojat halki menneisyyden aina aikaiselta jurakaudelta 190 miljoonaa vuotta sitten lähelle dinosaurusten ajan päättymistä myöhäiselle liitukaudelle 65 miljoonaa vuotta sitten. Näyttelyssä on esillä muun muassa hurja allosaurus, harjalisko stegosaurus, sarvipäinen carnotaurus sekä tietenkin mahtava tyrannosaurus – itse T-rex! Opettajan tulee kulkea luokkansa mukana koko ohjelman ajan. Dinosaurian yhteydessä on kauppa, missä myydään dinosaurus- ja tiedeaiheista tavaraa pienille ja isommillekin paleontologeille. Halutessanne voitte ryhmän kanssa vierailla kaupassa vierailun lopuksi.

KESTO

Yhteensä 1,5 h. Oppaan ohjaama kierros kestää 1 h 15 min ja lopuksi on aikaa käydä kaupassa.

RUOKAILU

Eväiden syönti ei ole kohteessa mahdollista. Aikataulut on suunniteltu niin, että ryhmät voivat syödä
koululla joko ennen tai jälkeen vierailun.

KULJETUKSET

Ohjeet kuljetuksen varaamiseen saat varausvahvistuksesta.

YLIOPISTON JA YKSITYISTEN YLLÄPITÄMILLE KOULUILLE

Vierailun hinta on 70 €/ryhmä (+alv). Koulu huolehtii itse mahdolliset kuljetukset kohteeseen. Vierailu varataan alla olevasta linkistä.

OPASTUKSEN VARAAMINEN:

• Dinosaurian kevätlukukauden 2024 vierailut toteutetaan helmi-maaliskuussa.
  • Opastusvaraus tehdään Oulun museo- ja tiedekeskuksen verkkokaupassa. Siirry verkkokauppaan tästä.
  • Verkkokaupan varauskalenteri on avoinna 23.1.-2.2.2024.
  • Kaksi rinnakkaisluokkaa (esim. 6A ja 6B) samasta koulusta tulee opastetulle vierailukäynnille yhtä aikaa. Jos rinnakkaisluokkia on pariton määrä, voitte ottaa mukaan viitosluokan. Molemmille luokille on oma opastus samanaikaisesti. Yhteen opastukseen mahtuu enimmillään noin 25 oppilasta.
  • Yksi opettaja varaa kummallekin luokalle opastuksen (huomioi varausta tehdessäsi, että luokkien opastukset alkavat yhtä aikaa).
  • Erityisluokille kannattaa varata oma vierailuaika.
  • Huom! Onnistuneesta varauksesta saat heti varausvahvistuksen sähköpostiisi. Varaa bussi varausvahvistuksesta saatavien ohjeiden mukaan. Jos et saanut varausvahvistusta, varaus ei ole onnistunut. Ole silloin yhteydessä museo- ja tiedekeskuksen asiakaspalveluun.

Opastusvarauksen tekoa koskevat yhteydenotot

Milja Häll