Henkilökunta kertoo, mitä he toivovat Tiimalta (osa 3)

Henkilökunta odottaa Tiiman herättävän suuria tunteita. Erityisen mieluisia olisivat kiukuttelevat lapsiasiakkaat, jotka eivät halua lähteä vielä kotiin. He myös toivovat, että Tiima täyttää kaikkien odotukset ja jopa ylittää ne.

Värikkäitä tikkuja, joissa kussakin on yksi kirjain. Yhdessä kirjaimet muodostavat sanan future.

Riina Veijo
museolehtori

Arkeologille kaikella vanhalla on itseisarvo. Ainolasta luopumisen ensijärkytyksen jälkeen olen kuitenkin innoissani uusista tiloista ja niiden tuomista mahdollisuuksista. Tiloista tulevat monipuoliset ja monikäyttöiset. Ne mahdollistavat aivan uudenlaisia näyttelyitä, tapahtumia, yleisötilaisuuksia, työpajoja ja muuta toimintaa, joiden avulla entistä useammat voivat löytää meille kulttuuriperinnön pariin.

Kaikista eniten odotan ja toivon näkeväni lapsia, jotka eivät niin millään halua lähteä kotiin. Se tulee olemaan meille paras palaute hyvin onnistuneesta työstä.

Aleksi Mella
näyttelyteknikko

Tiiman seinien noustessa tajuaa rakennusprojektin kokoluokan ja panostuksen, jonka Oulun kaupunki on tähän lippulaivaan sijoittanut. Se tuntuu palkitsevalta. Saan olla mukana täysin ainutlaatuisen kulttuurikohteen luomisessa. Tietomaan toiminnallisuudesta ponnistava tapa tuoda tiedettä ja ilmiöitä esille saa nykyaikasten tilojen myötä huimia uusia mahdollisuuksia entistä laadukkaampiin näyttelyihin.

Odotan myös jännityksellä uuden Deep Space -elämystilan valmistumista. Valtaisa laitekokonaisuus projektoreita, audiotekniikkaa, laserantureita ja huippunopeita tietokoneita ohjelmistoineen tulee olemaan toiminnallisten esitystilojen kärkikastia maailmanlaajuisesti.

Kiivaalla vauhdilla suunnittelemme uusia Tiiman näyttelyitä – yllättävistäkin näyttelyteemoista. Vai mitä olette mieltä, että yhtenä aiheena on… eikun joo… eipä ihan vielä paljastetakaan.. Kaikki aikanaan.

Anna-Riikka Hirvonen
yleisötyön johtaja

Matka Tiimaan on ollut pitkä, ja onkin todella hienoa vihdoin päästä toteuttamaan kaikkea sitä uutta mitä haluamme tarjota yleisölle koettavaksi ja nähtäväksi ovien avautuessa 2026. Toivottavasti onnistumme tuolloin täyttämään odotukset ja jopa ylittämään ne, yllättämään ja ihastuttamaan kävijämme.

Tulevia näyttelyjä ja tapahtumia on suunnittelemassa iso joukko eri alojen osaajia. Uskallan luvata, että asiantuntemus, rohkeus ja kunnianhimo ovat tekijöillä korkealla tasolla.

Erityisen innostavaa on se, että Tiima tulee tulevaisuudessa tarjoamaan tilat ja fasiliteetit luovuudelle sen monissa erilaisissa muodoissa. Työmme tavoitteena on sytyttää kiinnostuksen kipinä, parhaimmillaan jopa elinikäinen rakkaus, tieteeseen, taiteeseen ja historiaan – tälle Tiima tarjoaa erinomaiset puitteet.

Näen Tiiman kohtaamispaikkana, jonne tullaan viihtymään, oivaltamaan ja oppimaan sekä ideoimaan ja luomaan uusia sisältöjä kanssamme – yksin tai yhdessä, porukalla, perheen kesken, open johdolla tai vaikka treffeille. Tiimaan kaikki ovat tervetulleita!

Riikka Harjula
digitaalisen viestinnän asiantuntija

Minä toivon Tiimalta ennen kaikkea: iloa, naurua, ihmetystä, hämmästystä, myötätuntoa, lämpöä, liikuttumista – kokonaista tunteiden kirjoa. Ajattelen, että tunteet luovat elämyksiä ja elämykset puolestaan muistoja.

Tiimalla on myös mahdollisuus tarjota tietoa ja uusia näkökulmia sekä kasvattaa ymmärrystä. Näin voimme osaltamme auttaa tekemään oikeita valintoja ja viisaita päätöksiä tulevaisuutemme suhteen. Se on iso vastuu, mutta ennen kaikkea myös huikea mahdollisuus.

Henkilökuvat: Mika Friman